Ohjelmat

YLE TV1   Kotikatsomo: Moska

Viihdemedian tiedetään käyttävän hyväksi kohteitaan, mutta vasta kun hyväksikäytetyt käyttävät hyväkseen hyväksikäyttäjäänsä, ja molemmat onnittelevat toisiaan yhteistyöstä ja arvelevat voittaneensa, ollaan julkisuuden ytimessä. 

Moska on Jari Tervon kirjoittama kahdeksanosainen draamasarja mediasta, politiikasta ja viihteestä. 

Miksi me kaikki, jotka kiistämme koskaan lukevamme Moskaa, luemme Moskaa?Siihen vastaa Moska. 

Viihdelehti Moskan päätoimittaja Touhu Lesonen (Maria Sid) on henkeen ja vereen journalisti. Hän on skuupin vuoksi valmis mihin tahansa, myös lavastuttamaan sen. Moska ei tarkoita hänen mukaansa roskaa, eikä edes roskalehteä, vaan talttavasaraa, jolla rikotaan julkisuuden valheellinen kiiltokuori. Skandaalilehdessä julkaistu epätarkka kuva on muuttunut tarkaksi ajankuvaksi, koska aamuneljältä ravintolasta poistuva julkisuuden henkilö ei pikselöidy pimeässä täydellisesti. 

Krista Kosonen näyttelee sarjassa Raita Halikkoa, nuorta valokuvaajaa, joka saa kesäpestin Moskan toimituksessa. Skandaalilehden valokuvaajan on itse oltava näkymätön ja tehdä kuvattavat näkyviksi. Moskan toimituksessa Raita löytää paitsi työstään, myös itsestään uusia puolia. 

Been there, done that. Halikkoa opettaa nykyjournalismin tavoille alan konkari, sprii lancer Olli Kutemajärvi ( Juha Veijonen). Hänen mukaansa totuutta on turha journalismin keinoin etsiä, koska sitä ei ole. On vain näkökulmia. Asioiden tarkistaminen on pilannut monta hyvää juttua, mutta Kutemajärvi on jatkojalostanut vanhaa ajatusta: keksittyä juttua ei tarvitse edes tarkistaa. 

Jukka Kunnas (Teijo Eloranta) on putoamisvaarassa sinnittelevä kansanedustaja. Kunnas lähtee vaalien alla kalastamaan ääniä julkisuuden kautta ja ottaa yhteyttä opiskelukaveriinsa, päätoimittaja Touhu Lesoseen saadakseen positiivista näkyvyyttä. Hän onnistuu vain puolittain – näkyvyyttä kyllä tulee. 

Maikki Kunnas (Anna-Maija Tuokko) on tähteyteen pyrkivä nuori nainen, joka pääsee ihan omin avuin Moskan sivuille aiheuttaen harmaita hiuksia kansanedustajaisälleen. 

Perheen nuorimmainen, Kunto Kunnas (Arttu Kapulainen) pitää opiskeluissaan jo toista välivuottaan, mikä isukkia harmittaa.  

Perheen äiti, Eveliina Vuori-Kunnas (Milka Ahlroth) on menestyvä arkkitehti, joka on päättänyt yrittää antaa avioliitolleen uuden mahdollisuuden. Salaisuuksista huolimatta. 

Moskan toimituspäällikkö, Lilli Puhakka (Aino Seppo) yrittää panna kampoihin Lesoselle sen minkä pystyy, eikä työrauhaa saa palaamaan lehtiyhtymän johtaja Olavi Puijokaan (Seppo Halttunen). 

Sarjan muissa rooleissa ovat Timo Torikka (pääministeri Reima Honka), Rinna Paatso (pm:n entinen vaimo), Jouko Puolanto (pm:n avustaja Laine), Niina Nurminen (Kunnaksen avustaja Jaana Kesälä-Schantz), Antti Lang (Raita Halikon poikaystävä), Toni Wahlström (tuottaja Matalamäki), Tom Petäjä (julkisuushakuinen Hevi-Ryynänen), Miika Kivinen (Raidan pikkuihastus), Maria Ylipää (R-kioskin myyjä) ja Lasse Karkjärvi (psykiatri). 

Moska-sarjan ohjaa Pirkka-Pekka Petelius ja sarjan tuottaa Ilmo Laevuo Tuotanto Oy Säihkystä. Yle-tuottaja on Liselott Forsman, Yle Draama. 

************************************

LUONNON LAIT 

MTV 3 Max -kanavalla

Luonnon lait vie neljä rohkeaa suomalaista miestä ja naista kokeilemaan selviytymistä ääriolosuhteissa, kauas modernin turvaverkoston ulkopuolelle. Kuinka glamouriin tottuneet näyttelijät ja muusikot selviävät karussa luonnossa?

Luonnon lait -ohjelmasarja kertoo ihmisen selviytymiskeinoista karussa Lapin erämaassa. Neljä julkkista lähtee Suomen Lappiin oppaan kanssa. Kuinka sujuu elämä ilman turva- ja huoltoverkostoa?

Kaksitoistaosainen Luonnon lait -ohjelma tarjoaa ratkaisuja selviytymiseen poikkeusoloissa. Tulenteko, yöpymispaikan rakentaminen ja valinta, ruokailu ja säältä suojautuminen tuovat haasteita kun ollaan Lapin erämaan armoilla. Tapahtumapaikkoina ovat Vätsärin erämaa Norjan rajan tuntumassa sekä Ivalojoki ja sen ympäristö.

Ohjelman isäntä on Markus Vuorinen. Markuksen kanssa luonnon armoille joutuvat Merja Larivaara, Janne Virtanen, Ville Myllyrinne ja Veeti Kallio.

************************************************************************************

KETONEN & MYLLYRINNE

sketsisarjan 3. tuotantokausi Sub TV:llä  

*********************************************************************************************

Veikon roolissa nähdään Pekka Autiovuori (vas.) ja Taunon roolissa Aarno Sulkanen.

JOULUKUUSIVARKAAT 

käsikirjoittaja: Veli-Pekka Hänninen

ohjaus: Heikki Kujanpää

pääosissa: Pekka Autiovuori, Aarno Sulkanen, Marjukka Halttunen, Taisto Oksanen, Pirjo Lonka

Joulukuusivarkaat on koskettava tarina vanhasta miehestä, jonka arvot joutuvat kriisiin uudessa hyöty-yhteiskunnassa.   

  Ennen riitti miehen sana, kättä päälle ja katse silmiin. Joulukuusivarkaissa Suomi näyttää muuttuneen. Tässä Suomessa oikeudentaju joutuu koetukselle ja vanha ihminen saa tulla toimeen omillaan. Uusi uljas tehokkuuden ja hyödyntavoittelun ihmiskuva laittaa suoraselkäisyyden puntariin.

Veikon (66 v.) rakennusalan yritykset eivät menestyneet. Pankkilaina lankeaa hänelle maksettavaksi korkeimman koron mukaan. Vakuuksina olleet pellot, metsät ja rantapalsta lyhentävät niitä vain osittain, sillä Veikon hakema rantakaavan muutoshakemus ei mennyt läpi. Kuitenkin palstan siirryttyä pankille hyväveliverkosto junailee kaavan läpi ja pankille siirtynyt omaisuus onkin arvoltaan moninkertainen.

Urallaan eteenpäin pyrkivällä pankinjohtajalla on Veikon tilan suhteen muitakin suunnitelmia: hän himoitsee pariskunnan asuttamaa rintamamiestaloa, jonka tilalle hän haluaa rakennuttaa uuden omakotitalon järvinäkymin. Hänelle sopisi hyvin, ettei Veikko kykene lyhentämään velkojaan.

Elämänsä viimeisenä syksynä Veikko ei kuitenkaan luovuta.  

Järjestääkseen perheelleen viimeisen kunniallisen joulun Veikko varastaa ystävänsä Taunon kanssa joulukuusia entisestä omasta metsästään. 

Elokuvan tarina on surullisuudestaan huolimatta vapauttava ja puhutteleva. Kerromme sen katsojille mahdollisimman todentuntuisesti, jotta sen koskettavuus ei katoaisi. Elokuvassa on tärkeää keskittynyt, vähäeleinen näyttelijäntyö, totiset eleet, realistisen oloiset kuvat maatalosta ja yksityiskohdat työn tekemisestä. Elokuvan henkilöt ja heidän kohtalonsa tulevat meitä lähelle.

*******************************************************************************************

SAVUNA ILMAAN, MTV3-kanavalla

 Savuna ilmaan

Savuna ilmaan on kuusiosainen draamasarja, joka nähdään MTV3-kanavalla.  

käsikirjoitus: Mikko Reitala

ohjaus: Mikko Mattila

Pääosissa: Reino Nordin, Kreeta Salminen, Pirkko Hämäläinen, Hannu-Pekka Björkman ja Pinja Siivonen.   

 Pienen maaseutukaupungin uusi K-kauppias tahtomattaan sekaantuu henkirikokseen. Samalla kun hän yrittää saada todellisia syyllisiä selville ja eksyttää poliisin jäljiltään, hän rakastuu alaikäiseen pääepäiltyynsä, ja saa pian huomata omankin henkensä olevan uhattuna.   

Lyhyt esittely:  SAVUNA ILMAAN on kertomus Panu Miettisestä, 25, joka perustaa K-kaupan pienen maaseutukaupungin laitamille. Hyvistä aikeistaan huolimatta Panu tulee ajaneeksi paikallisen savustamoyrittäjän, Helena Tsaikovskin, taloudelliseen ahdinkoon. Helenan 17-vuotias tytär Maria tahtoo ottaa tilanteesta vastuuta, ja myy itseään paikalliselle pankinjohtajalle, jotta tämä antaisi hänen äidilleen lainaa. Helena saa tyttärensä teon selville. Panu yrittää auttaa, mutta tekee vahingossa virheen. 

 Samalla kun Panu yrittää eksyttää poliiseja jäljiltään, hän tekee kaikkensa saadakseen selville todelliset syylliset. Se on vaikeaa, koska ulkopuoliselle kukaan ei kerro mitään, ja paikkakunta tuntuu olevan täynnä vaiettuja salaisuuksia ja selvittämättömiä rikoksia.

Kaiken lisäksi Panu rakastuu täysin väärään tyttöön, ja saa pian huomata omankin henkensä olevan uhattuna. Panu tutustuu Tsaikovskin perheeseen ja muihin paikkakuntalaisiin paremmin, ja epäiltyjen rinki kasvaa koko ajan. Mitä Kuparinen piilottelee? Miksi Palmu varoitti Panua? Miksi Maria valehtelee? Ovatko saatananpalvojat kaiken takana?

  Panu uppoutuu arvoitukseen yhä syvemmälle, mutta saa selville vain yhden asian: hän ei voi luottaa kehenkään.

 Saatavana DVD:llä

**************************************************************************************************

Yhteensattujat

Kahdeksan julkkisvierasta avautuu Pirkka-Pekka Peteliukselle.

Vaikuttaa siltä, että julkisuus on nykynuorille tavoitelluin elämänarvo. Julkkiksena olo on monelle ihanneammatti.

Ohjelmasarja Yhteensattujat katsoo julkisuuden henkilönä olemista kahdesta näkökulmasta; julkisuuden henkilön omasta ja sitä kautta myös tavallisen yksityishenkilön, taviksen näkökulmasta.

Tavallinen yksityishenkilö pääsee tuskin koskaan kokemaan tunnetun henkilön ns. julkkiselämää omissa piireissään, kun sen sijaan tunnettu henkilö pääsee - ja joutuu - olemaan päivittäin myös yksityisihmisenä.

Voiko julkkis olla yksityishenkilö? Millaisia tilanteita siitä syntyy? Miten häneen suhtaudutaan? Miten hän kokee muiden huomion?

Ohjelmasarjassa eri aloilta tunnetut suomalaiset kertovat näkemyksiä ja kokemuksia hauskoista ja yllättävistä kohtaamisista arjen katutasolla tavallisten kansalaisten kanssa. Lisäksi pohdiskellaan tuoko tunnettuna oleminen enemmän vastuuta, valtaa, valinnanmahdollisuuksia, rajoituksia.

Katsoja toivotetaan tervetulleeksi kesäisen kodikkaaseen ravintolaan, samaan pöytään tunnettujen henkilöiden kanssa istumaan ja kuulemaan tunnettujen itsensä kertomina juuri niitä tarinoita, joita tavis on aina halunnut kuulla.

Tässä kesäisen lämminhenkisessä tarinointiohjelmassa ravintolan vakioasiakkaana tapaamassa kulloisiakin tunnettuja ihmisiä on itse myös tunnettu suomalainen Pirkka-Pekka Petelius. Lisäksi ravintolassa on kanta-asiakkaana tunnettuihin ihmisiin nuivahkosti suhtautuva miesasiakas sekä suunnattomasti ihaileva ja alati nimmaria jahtaava baarin tarjoilijatyttö.

Vieraat:

osa 1 Vappu Pimiä ja Kalle Palander

osa 2 Pirjo Lonka ja Heikki Silvennoinen

osa 3 Isä Mitro

osa 4 Bettina Sågbom ja Kari Tapio

osa 5 Arja Koriseva ja Juha Mieto

osa 6 Remu Aaltonen ja Peter Nyman

osa 7 Virve Rosti ja Antero Mertaranta

osa 8 Anna Abreu ja Arvi Lind

Tuotanto Säihky Oy ja Tuula Länsisalmi / YLE Viihde

***************************************************************************************************

Lokakuun Valoa

Käsikirjoitus Heikki Vuento

Ohjaus Mikko Mattila

Näyttelijät Reino Nordin, Saija Lentonen, Antti Luusuaniemi, Laura Birn

Ylen Kotikatsomossa

68 min: Ampumistapauksen selvittelyssä toimittaja Japelta pakenee todellisuus. Tekijä muuttuu uhriksi ja uhri tekijäksi. Ja kuka on tämän hämmennyksen päähenkilö, Jape? Etsivä Makkonen? Mistä Irjaa, Japen vaimoa voi syyttää?

Radiotoimittaja Jape saa lokakuisena iltana Yövartio-ohjelmaansa puhelun, jossa kaksi nuorukaista kertoo ampuneensa toverinsa radan varressa. Teon tahattomuuskaan ei saa heitä uskomaan anteeksiantoon. He kokevat maailman kylmänä, vaihtoehdottomana ja tuomion armottomana.

Jape alkaa mielestään vastuullisena ihmisenä selvittää tapahtunutta mutta törmääkin omiin ihmissuhdesotkuihinsa. Mutta onko Jape päähenkilö tässä hämmennyksessä. Vai onko se sittenkin rikosetsivä Makkonen. Vai konstaapeli Santala. Ja Irja, Japen vaimo, mistä häntä voi syyttää?

Pelkkä ajatus voi sysätä tapahtumat liikkeelle voimalla, jota ihmisen järki ei käsitä. Ja kun ei ymmärrä, todellisuus onkin äkkiä tavoittamattomissa, syvällä kaivossa. Kuva kaivon pohjalta kuvastuu mustana varjona pilviharmaata taivasta vasten.

Sattumien toisiaan leikkaavissa kehissä tekijä muuttuu uhriksi ja uhri tekijäksi. Yleensä a:ta seuraa bee, sitten syödään eväät ja lopussa lohdutetaan leskeä, "It's all over now". Lokakuun Valossa on toisin.

****************************************************************************************************

6PACK

 

   6Pack on Peteliuksen ja Ruonansuun uusi ja hillitön hahmo- ja sketsisarja, jonka TV-draamamainetta niittänyt Tuotanto Oy Säihky on tuottanut.

 

Lähinnä sarja on suunnattu kaikille irtonaisen huumorin ystäville, ehkä hiukka varttuneemmille kuitenkin, ja suorasanaisessa nykyaikaisessa röhkeydessään sen voisi kategorisoida kuuluvaksi lähinnä sketsihuumoriin, sillä hienoisella painotuserolla, että sen pyrkimyksenä ei ole ollut luoda pelkästään perinteisiä sketsejä, vaan myöskin irrallisia hulluja hahmoja, karikatyyrejä ja tilanteita.

 

Sarjan ideoineet ja käsikirjoittaneet P-P. Petelius ja Jope Ruonansuuhan ovat tunnetusti vahvojen grazy-huumorihahmojen luojia. Parivaljakon yllätyksellisyys, missä kumpikaan ei tiedä millä tai pikemminkin miten toinen yllättää toisen, vie sarjaa vauhdikkaasti eteenpäin.

 

Mukana näyttäytyy muutama yllätysvieras ja naiskauneuttakin on tarjolla.

6Pack on nykyaikaisen vauhdikas, kuvallisesti värikäs grafiikoineen ja rytmillisine musiikkeineen.

YLE TV1

Saatavana DVD:llä

***************************************************************************************************

KETONEN & MYLLYRINNE

sketsisarjan 2. tuotantokausi Sub TV:llä

***************************************************************************************************

"Korkeajännitystä"

Montreux'n Kultaisen Ruusun loppukilpailuun

MTV Tuotanto Oy:n

MTV:n kevään menestyssarja "Korkeajännitystä" on menestynyt myös ulkomailla. Genevessä kokoontunut kansainvälinen ammattiraati valitsi kymmenistä komediasarjan ehdokkaista 16 parasta varsinaiseen Montreux'n Kultaisen Ruusun loppukilpailuun.

Kyseessä on 13-osaisen sarjan kolmas osa "Hoi vaali-vaali-vaa", jossa sähkömiehet Juhnu ja Jahnukainen, eli Iikka Forss ja Mikko Kivinen toimivat oman toimensa ohella vaaliavustajina. Ohjelman teemahan on varsin yleiseurooppalainen ja siksi se on varmaan puraissut myös ennakkoraatiin.

Ohjelmassa esiintyvät päähenkilöiden ohella mm. Pirkka-Pekka Petelius, Yrjö Parjanne, Ulla Tapaninen, Kari Väänänen, Jan Nyqvist, Anna-Elina Lyytikäinen, Alain Azerot, Lilga Kovanko, Kari-Pekka Toivonen, Lotta Lehtikari ja Vieno Saaristo.

Ohjelman käsikirjoittaja on Jaakko Ojanne ja tuottaja Pirkka-Pekka Petelius.

Tämän loppukilpailuun menneen ohjelman, kuten koko sarjan on ohjannut MTV:n kokenut viihdedraaman osaaja Hannu Seikkula.

**************************************************************************************

   
TEAM AHMA
NELONEN
Maantiepalvelumme sankarit Jarno Ahma ja Alpo Kurkinen seikkailevat uusissa ennalta-arvaamattomissa jaksoissa; Nelonen, Juhannus, Lapin lumo, Pariterapiaa
ja Gommi ja Pommi.
   

PALUU LUONTOON
TV1

Paluu luontoon on TV1:n uusi luonto-ohjelma, jota isännöi Pirkka-Pekka Petelius. Pirkka-Pekka Peteliuksen isännöimän luonto-ohjelman toisessa jaksossa aiheina mm. vaskitsat ja siilit. Lisäksi ohjelmassa etsittiin mesimarjoja sekä kissankäpäliä.

   

kaikkikunnossa 

Kaikki Kunnossa 
NELONEN

Kaikki kunnossa- sarjassa Oona ja Tea kohtaavat kriisiensä myrskyissä elämän realiteetit. He kokevat myös sen ihmeellisen hetken oivaltaessaan miksi elävät.

Kaikki kunnossa-sarjassa katsojalla on mahdollisuus asettua kärpäseksi kattoon ja tirkistellä henkilöiden elämää tunnistaen heistä itsensä.Tarina on tiukkaa tykitystä, romanttista komediaa, ihmissuhde tilitystä, tragediaa ja tilannekomediaa.

Se on sydämellä tehty kertomus kahdesta naisesta, heidän miehistään ja näiden ihmisten yrityksistä selviytyä ruuhkavuosista, valtakamppailuista, luopumisista ja tietysti rakkaudesta.  

Näyttelijät: Liisa Kuoppamäki, Matleena Kuusniemi, Vera Kiiskinen, Kari-Pekka Toivonen ja Matti Ristinen  

"Kaikki kunnossa" -sarja voitti vuoden parhaana fiktiona "Media & Message" -palkinnon.

Saatavana DVD:llä

 
 

MOGADISHU AVENUE (MTV3) / KESKIMÄÄRIN 700 000 KATSOJAA!
MTV3:lla esitetty Mogadishu Avenue on Jari Tervon käsikirjoittama kahdeksanosainen draamakomediasarja muuttuneesta Suomesta, jossa elehditään ja keskeytellään, ja siihen on vähäeleisten suomalaisten sopeuduttava. - Sarjan avausjakso keräsi ruutujen ääreen peräti 943 000 katsojaa!

Saatavana DVD:llä! 

 

TUIRE KAIMION LEMMIKKIMAAILMA (MTV3)
Lemmikkimaailma on koko perheen tv-sarja, jossa eläintenkouluttaja Tuire "Tuikku" Kaimion johdolla tutustumme erilaisten lemmikkien koulutukseen, hoitoon ja ruokintaan.

Saatavana DVD:llä!

 

KETONEN & MYLLYRINNE (SUBTV) 

Ennennäkemättömän sketsisarja on SubTV:n katsotuimpia ohjelmia: ensimmäisellä jaksolla upeat 231 000 katsojaa! Näe Luomuteurastaja Tuomas Murtomäen harvinainen haastattelu, Kansallisarkiston erikoisuudet, Todellinen kokkisota, ja Doping-urheilijan selitykset...


Saatavana DVD:llä! 

  LINNUT (TV-ELOKUVA)
Linnut-elokuva pyrkii kuvaamaan ihmissuhteita ja ihmisen luontoa, taustanaan karunkauniit saaristoluonnon maisemat. Näissä puitteissa aika menettää tehokkuusmerkityksensä ja saari tapahtumapaikkana saattaa paljastaa irrallisuudessaan ihmisluonnosta enemmän kuin asianomaiset itse haluasivatkaan. Ihminen on paljas kuin merellinen kallio.
 

RANUAN KUMMIEN NOUSU JA TUHO + SARJAUUSINNAT
Ranuan kummit -komediasarjan extrasarja palkittiin parhaan komediasarjan Venlalla.
Sarjan alkuperäiset jaksot palkittiin myös parhaan komediasarjan tittelillä.

"Ranuan kummien nousu ja tuho" on fiktiivinen paljastusdokumentti sarjan synnystä. Se on tarina tahdosta, taistelusta, kuolemasta ja hurmoksesta. Totuutta siinä on mukana vain mausteeksi...

Saatavana DVD:llä! 

 

AKKAA PÄÄLLE -AVAUSJAKSOLLA OLI
726 000 KATSOJAA!

Sarjaa esitettiin MTV3:lla.

Rakastettu, legendaarinen näyttelijänelikko Petelius-Vierikko-Mäkelä-
Kivinen ja Venla-palkittu sarja palasivat uusin tarinoin ja uusinnoin. Viisi uutta kertomusta jatkoivat suomalaisugrilaisen äijäilyn perinnettä. Uudet jaksot ohjasi Mikko Mattila ja uusinnat Anitta Pankkonen.

Saatavana DVD:llä!

 

 VILLI KATSE - WILD EYES

Tuotanto Oy Säihky tuotti harvinaislaatuisen dokumenttielokuvan Villi Katse ("Wild Eyes") Ylelle sekä ranskalaiselle Arte-kanavalle!

Villi Katse on dokumenttielokuva ihmisen ja eläimen kohtaamisesta. Eläintenkouluttaja Tuire Kaimio vie katsojat lähelle niitä tunnelmia ja tuntemuksia joita syntyy kun eläimiä koulutetaan erilaisiin tehtäviin, kuten elokuviin, mainoksiin ja teattereihin.

Saatavana DVD:llä! 

  Strul! (12 x 30min)                                                                                                    

Ohjaaja Mikko Mattilan sanoin:  

Mitä tulee, kun sekoitetaan suomenruotsalainen, ruotsinkielinen  pohjanmaalainen, riikinruotsalainen suomalainen ja helsinkiläinen kaksikielinen? Mitä tulee, kun sekoitetaan bussikuski, työtön, avioliittoneuvoja sekä kampaaja? Mitä tulee, kun sekoitetaan Tjali, Tjalin entinen vaimo Sussi, Sussin nykyinen miesystävä Erkki ja Tjalin uusi tyttöystävä Ale? Sitten maustetaan riikinruotsalaisen  suomalaisen äidillä, suomenruotsalaisen ja pohjanmaalaisen ruotsinkielisen yhteisellä pojalla, helsinkiläisen kaksikielisen uudella anopilla ja muilla satunnaisilla yrteillä. Tämä kaikki pannaan helsinkiläiseen lähiöasuntoon ja annetaan muhia kaksitoista jaksoa. Näin helposti syntyy Strul! Strul! on kielivaahtokylpy, jossa jokainen puhuu omaa kieltään, vaikka samalla tarjotaan mahdollisuus ymmärtää toinen oikein, joskus väärin. Strul! on kesken jääneitä ajatuksia, joita jokainen voi jatkaa omien tarkoitusperiensä mukaisesti. Kaikesta edellä sanotusta huolimatta tämän uusperheidyllin kaaoksella on taipumus kulkea kohti äänekästä harmoniaa… 

           Sarjan tv-lähetys FST ja TV2 

                     

Ohjaaja: Mikko Mattila  Käsikirjoittajat: Annina Enckell ja Gunilla Hemming

Pääosien esittäjät: Sixten Lundberg, Maria Sid, Pia Runnakko sekä riikinruotsalainen Göran Forsmark (Populäärimusiikkia Vittulajänkältä)   Tuotanto: Tuotanto Oy Säihky  

            

HANDU PUMPULLA
Nelonen
 
 

Handu Pumpulla

 

 

Handu Pumpulla on 12-osainen komediasarja kahdesta helsinkiläisestä eli "Stadilaisesta" vanhasta mieshenkilöstä. Nämä henkilöt ovat katsojalle jo tuttuja, Kaverille ei jätetä -sarjan osasta Mirri.. He ovat Veksi ja Fjalle, kaksi herrasmiestä, joiden sydän on puhdasta kultaa.

 

Miesten arvomaailma on "vanhoilta hyviltä ajoilta" eli 50–60-luvulta. Tämä aiheuttaa väistämättä yhteentörmäyksiä nykyajan ja nykyaikaisten ihmisten ja sarjamme päähenkilöiden välillä. Näistä aineksista syntyy herkullinen komediallinen sarja, josta ei puutu haikeitakaan sävyjä.

 

Pääosan esittäjät: Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Kirsti Väänänen

55 min. PUHEAIKAA
YLE TV1
 
55 min. puheaikaa

 

Keski-ikäinen menestynyt mies yrittää neljännen avioeronsa jälkeen itsemurhaa. Hän on huippuarkkitehti, joka menettää perheensä lisäksi työkykynsä. Hän kärsii unettomuudesta ja masennuksesta, johon eivät lääkkeet tepsi. Keskellä syvintä epätoivoa hän kohtaa veljensä, josta on etääntynyt. Veli on parantajapappi, mutta vastauksia ei löydy uskonnostakaan. Itsemurhayritys epäonnistuu. Alkaa hidas toipuminen ja paluu yhteiskuntaan, mutta aivan uudesta suunnasta. Mies nauhoittaa videolle tarinaansa, 55 minuuttia – emme tiedä ketä varten. Hänen kertojanäänensä luo rungon tapahtumille, joissa kysymykset kuolemasta, rakkaudesta ja oikeudenmukaisuudesta kohdataan.  

 

Harri Virtasen käsikirjoittama 55 min. antaa puheaikaa keski-ikäiselle arkkitehdille jonka elämä romahtaa. Mitä tapahtuu täydellisen elämän pyyhkiytyessä pois myrskyn lailla? Tv-elokuva on Pirka-Pekka Peteliuksen ohjaama ja hän näyttelee pääosan.

Saatavana DVD:llä.

VÄÄRÄT KENGÄT
YLE TV1
 
Väärät kengät 
 

Äidinkielenopettaja Sanne, 42, lähtee junalla viettämään kulttuuriviikonloppua Tampereella asuvan sisarensa luokse. Matkalla hän tapaa kaksi miellyttävää herrasmiestä, kirjailija Heimon ja kuvankauniin Nillen. Kuinka ollakkaan moderni espanjalainen nonfiguratiivinen taide väistyy Sannen mielessä taka-alalle, ja keski-ikäisen perheenäidin mielen valtaavat väärää henkilöä kohtaan olevat väärät tunteet. Onko Sannea viemässä hänen uudet kenkänsä? Eikö kunnon kansalainen saisi tehdä pieniä erehdyksiä tulematta inhottavien ihmisten ahdistelemaksi? Eikö hyvä ihminen pysy hyvänä silloinkin, kun hän pikkaisen heittäytyy? Eikö koskaan saa kokeilla toisenlaisia kenkäpareja?

 

Väärissä kengissä äidinkielenopettaja Sannen mielen valtaavat väärää henkilöä kohtaan heränneet  väärät tunteet. Komediallisen kertomuksen pääosissa mm. Pirkko Hämäläinen, Marc Gassot sekä Ossi Ahlapuro. Ohjaus Taru Mäkelä ja käsikirjoitus Gunilla Hemming.


 KAVERILLE EI JÄTETÄ
Nelonen
 
 

Kaverille ei jätetä
  

 "Kaverille ei jätetä" -sarjan jaksot ovat noin 40-minuuttisia, joista jokainen on oma itsenäinen tarinansa. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden jakso "Candy Fellows", oli Nelosella vuoden katsotuin kotimainen viihdeohjelma. Muut ensimmäisen tuotantokauden jaksot olivat Pikkujoulu, Nimi, Tarkastus, Assessorin mieshuolet, Kesä, Leiwoset, Jorma löytää tyylisä, Rutaset ja Velvet Vision.

  Sarjan toisen tuotantokauden jaksojen nimet ovat Pikkujoulu, Kesä, Jorma löytää tyylinsä, Nimi, Velvet Vision, Tarkastus, Leiwoset, Asessorin Mieshuolet ja Rutaset. Toistaiseksi viimeisimmän tuotantokauden jaksot ovat Taksikuski, Paratiisi, Tiimi , En dag med Dennis, Aino, Remes, Päät pystyyn, Ostaja, Kalamies Sakari ja Lennonjohto.
 
 Legendaarinen ja suosittu menestyssarja KAVERILLE EI JÄTETÄ nyt  laadukkaana  6 dvd:n kokonaisuutena.  Myynnissä myös verkkokaupassamme ja hyvin varustelluissa kaupoissa kautta maan!
RANUAN KUMMIT  
Ranuan kummit 1 – 12

Nelonen

"Ranuan Kummit on paikallisvaikutteisesta nimestään huolimatta globaalia sketsi-ilotulitusta,jonka railakas tekijätiimi levittää eteesi nauruhuumorin koko väribaletin kaikkine riemukkaine sävyineen.Saat niskaasi aurinkoisen piristävän naurusadekuuron joka koomisine tilanteineen johdattaa Sinut värikkäälle sateenkaarelle ilahduttavine aarteineen."

Uusi, ennennäkemätöntä hupia tarjoava 12-osainen sketsisarja "Ranuan Kummit". Ohjaustyöstä vastasi Jani Volanen.

Sarja voitti parhaan komediasarjan Venla -palkinnon!

Saatavana DVD:llä! 

TUMMIEN VESIEN TULKIT  
  Tummien vesien tulkit 1 - 10

Nelonen

 

"Sarjan työnimi oli Palveluammatit värikuvina. Lähtökohtana oli kirjoittaa eri ammateista virheen näkökulmasta. Aloin kuvitella ammatteja, joissa ei saa mokata, joissa ei saa mennä hermot ja joissa muutenkin täytyy käyttäytyä hyvin. Draama syntyy ristiriidasta, komedia virheistä. Näin voi jälkiviisastella, mutta itse työssä etenin arkisesti ja kirjoitin ensin autokauppiaan, joka ei pysy lestissään vaan harrastaa, asiakkailta lupaa kysymättä, runoutta. Mitäs sitten, jos hänen asiakkaakseen sattuu ihmisten suita vihaava hammaslääkäri? Tai miten olisi pizzayrittäjä, joka on valeturkkilainen? Ja niin edelleen. Kirjoitin ammatit törmäämään toisiiinsa ja katsoin sivusta mitä tapahtuu. Tarkoitus oli, että jokainen jakso kertoo eri ammatista ja että jaksot liittyvät toisiinsa alkeellisen juonen tasolla. En ole haka juonissa, yritän kirjoittaa ihmisen ja hänen maailmaansa. Luotan siihen, että jos pappia harmittaa tarpeeksi paljon, alkaa tapahtua. Ja niin alkoi."
Kari Hotakainen


Saatavana DVD:llä! 

 OU NOU!  
   

Ou Nou 1 - 15

Nelonen

Sarja sisältää 15 jaksoa, jotka kukin ovat kestoltaan noin 23 minuuttia. "Ou nou!" pohjautuu Peteliuksen ja Mäkelän kirjoittaman "Kaverille ei jätetä"-sarjan jaksoon "Jorma löytää tyylinsä", joka sai TV-katsojien riemukkaan vastaanoton.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat nykyaikaan kertoen toimitusjohtaja Suvi Kurkelan (Kristiina Halttu) ja urakoitsija Milja Rautakouran (Mia Liski) perheiden edesottamuksista, joita tarkastellaan aviopuolisoiden, pankkivirkailija Tapio Rautakouran (Pirkka-Pekka Petelius) ja sairaanhoitaja Reino Kurkelan (Taneli Mäkelä) silmin. Yhteisenä ystävänään heillä on sosiologi Jorma Härmälä (Vesa Vierikko). Jorma puolestaan seurustelee Mariannen kanssa. Marianne on ammatiltaan yliluutnantti. "Ou nou!" tarkastelee leikkimielisesti miehen ja naisen roolien erilaisuutta avioliitossa ja sen ulkopuolella.
Saatavana DVD:llä!